php hit counter

(Video) Terkini : Pesawat Emirates Terbakar Ketika Mendarat Cemas, Asap Tebal Selubungi Pesawat

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Pesawat Emirates Terbakar

Pesawat  Emirates adalah sebuah organisasi yang menyediakan khidmat penerbangan yang berpusat di Bandara Internasional Dubai, Dubai, Uni Emirat Arab. Sebuah organisasi ini mengalami perkembangan pusat sekitar tahun 2000-an di saat sebuah organisasi lain berjuang untuk bertahan dari kerugian. Pesawat  Emirates sekarang pelbagai berkhidmat tujuan di Timur Tengah, Timur Jauh, India, Afrika, Eropa, dan Amerika Utara.Sejarah Pesawat Emirates

Pesawat Emirates didirikan pada Mei 1985 oleh Pemerintah Dubai dan beroperasi sejak 25 Oktober 1985 dengan penerbangan ke Bombay, Delhi, dan Karachi. Tujuan di Eropa ditambahkan pada Juli 1987 dan ke Timur Jauh pada Juni 1990.

DUBAI – Sebuah pesawat milik syarikat penerbangan Emirates bersama 275 penumpang dan kru terlibat dalam satu kemalangan semasa mendarat di lapangan terbang Dubai semalam tetapi semua penumpang dapat dipindahkan dengan selamat, kata pihak kerajaan.

Rakaman di media sosial menunjukkan asap tebal keluar dari pesawat itu, manakala punca kemalangan masih tidak dapat dipastikan.

“Sebuah pesawat Emirates datang dari India terlibat dalam satu kemalangan di Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai,” kata media kerajaan, Dubai Media Office di akaun Twitternya.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

“Semua penumpang dikeluarkan dengan selamat dan tiada kecederaan dilaporkan setakat ini. Semua penerbangan keluar dari Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai ditangguhkan sehingga diberitahu kelak,” tambah­nya.

Emirates turut mengesahkan kemalangan itu dan menyatakan pesawat yang terlibat merupakan sebuah Bo­eing 777.

“Kami boleh mengesahkan bahawa penerbangan EK521 dari Thiruvananthapuram menuju Dubai terlibat dengan kemalangan,” kata syarikat penerbangan itu di akaun Twitternya.

“Pesawat ini membawa 275 penumpang dan kru,” jelasnya.

Rakaman di media sosial menunjukkan asap keluar dari bahagian tengah kapal terbang itu, manakala gelongsor-gelongsor keselamatan dibuka.

Kemalangan itu berlaku hampir empat bulan selepas sebuah pesawat milik syarikat penerbangan Dubai lain, flydubai, terhempas dan terbakar semasa mendarat di Rostov-on-Don dan membunuh kesemua 61 penumpang dan krunya.

Video dibawah:

Klik di sini

– source

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.