php hit counter

1,001 Khasiat Buah Tunjuk Langit Yang Anda Perlu Tahu

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Pernahkah anda dengar tentang buah tunjuk langit ? Tahukah anda apa itu buah tunjuk langit? pernah guna ? mungkin anda  perasan atau tidak perasan di persekitaran kawasan anda ada orang menjual buah tunjuk langit. Buah tunjuk langit ada berbagai khasiat untuk kesihatan anda. Apakah khasiat buah tunjuk langit ini? Dibahagian bawah ada penjelasan lanjut mengenai Buah Tunjuk Langit ini.

Buah Swietenia macrophylla dipanggil sebagai “buah tunjuk langit”, kerana ia seolah-olah tergantung terbalik diatas pokok. Buah tunjuk Langit dijual sebagai penawar semulajadi yang dikatakan dapat melancarkan peredaran darah dan juga kesihatan kulit. Ia juga dikatakan mempunyai sifat seperti Viagra mengenai disfungsi erektil. Penggunaan pekat buah langit yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Buah Tunjuk Langit (Sky Fruit) juga dikenali sebagai “buah tunjuk langit” atau “xiang tian guo” dalam bahasa Mandarin. Nama saintifik Swietenia Macrophylla, Mahogani Daun Besar atau Mahogani Honduras.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Buah tunjuk langit mempunyai banyak khasiat yang mampu menangani pelbagai penyakit antaranya kencing manis kerana ia dapat menurunkan kadar gula dalam darah.

Selain itu, buah yang mempunyai 1,001 khasiat ini juga membantu individu yang mempunyai masalah berat badan berlebihan selain boleh menjadi penawar penyakit migrain. Mengandungi pelbagai jenis vitamin antaranya vitamin A, B6 dan B selain protein, kalsium dan magnesium, buah ini juga membantu menangani masalah gout, sakit sendi, darah tinggi, melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kecergasan badan.

Selain mengamalkan pengambilan buah ini, anda juga dinasihatkan mengawal diet harian dan tidak mengambil makanan atau minuman sesuka hati tanpa kawalan.

KEBAIKKAN BUAH TUNJUK LANGIT UNTUK LELAKI (SKY FRUIT)

Keajaiban buah tunjuk langit dibuktikan sejak dari dulu lagi dalam merawat masalah ereksi, lemah syahwat, tenaga batin, kurang tegang dan sebagainya. Fungsi utama buah tunjuk langit (dikenali juga sebagai Sky Fruit) di dalam merawat masalah mati pucuk adalah merangsang pembukaan pembuluh darah serta membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.