php hit counter

Petua Kesihatan Gigi

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Kesihatan gigi adalah antara perkara yang penting untuk kita jaga. Gigi yang tidak sihat akan menjadi penyebab kepada sakit gigi, penyakit gusi dan gigi patah. Orang melayu adalah antara bangsa yang banyak memiliki petua menjaga kesihatan diri dan petua kesihatan gigi tidak terkecuali. Petua kesihatan gigi orang melayu yang berjaya saya kumpulkan adalah seperti berikut:

1- Petua kesihatan gigi yang pertama adalah anda berkumur dengan air garam selama dua minit untuk beri kekuatan kepada gigi.

2- Anda minum air jus perahan limau manis untuk menambah kekuatan gigi, memutihkan gigi dan membunuh segala kuman yang berada di dalam mulut.

3- Makan buah dan sayuran yang mempunyai banyak fiber pada setiap hari. Apabila anda makan buah seperti epal, sayur kobis, ulam–ulaman dan buah pear, jus yang terhasil apabila anda gigit makanan tersebut akan memberi zat kepada gigi anda. Secara tidak langsung, gigi anda akan jadi kuat.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

4- Petua kesihatan gigi yang seterusnya adalah anda boleh gunakan kulit buah oren untuk memutih dan bersihkan gigi anda. Caranya adalah anda gunakan bahagian dalam kulit yang berwarna putih. Tenyehkan bahagian tersebut kepada gigi anda untuk beberapa minit. Jadikan ia amalan dengan melakukannya seminggu tiga kali.

5- Campurkan garam dan jus perahan limau. Hasil campuran ini anda jadikan ubat gigi anda. Gosok gigi anda seperti biasa. Selepas selesai, anda bilas mulut anda dan gosok gigi dengan ubat gigi biasa pula.

6- Petua kesihatan gigi seterusnya adalah anda sentiasa amalkan senyuman manis. Mimik muka ketika senyum akan menjadikan struktur gigi anda kukuh. Sebab itu orang yang sentiasa senyum memiliki gigi yang cantik.

Mempunyai gigi yang cantik menjadi idaman semua orang. Lebih berkeyakinan ketika bercakap dengan orang, bertemu klien jika dan sebagainya. Lebih-lebih lagi jika mempunyai sepasang gigi yang putih berseri. Ketahu rahsia bagaimana hendak memutihkan gigi dalam hanya 20 hari dengan download ebook percuma di SINI

2 thoughts on “Petua Kesihatan Gigi”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.