php hit counter

Masalah Rambut Berbau Wanita Bertudung

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Masalah Rambut wanitaBertudung merupakan satu kewajipan bagi wanita muslim. Namun begitu, dilemma rambut gugur dan kegatalan kulit kepala sering menganggu aktiviti harian dan jika dibiarkan berlanjutan pula boleh membawa kepada tekanan emosi dan kesihatan. Walaupun terdapat banyak produk di pasaran yang boleh membantu mengurangkan masalah keguguran, namun akibat daripada kurang rembesan minyak oleh kulit kepala boleh menyebabkan rambut terlalu kering dan berbau.

Selain daripada kecantikan kulit, wanita juga mengambil berat tentang kecantikan dan kesihatan rambut mereka. Memang benarlah yang dikatakan, rambut itu umpama mahkota bagi para wanita. Amat penting untuk menjaga kesihatan rambut baik wanita bertudung mahupun tidak. Tambahan pula, jika rambut tidak mendapat khasiat dan zat yang baik ia akan mengundang kepala pelbagai masalah rambut termasuklah kelemumur dan juga rambut menjadi kusam.
Masalah Rambut Berbau Wanita Bertudung
Kerap mencuci rambut juga boleh menjadi punca kepada kegatalan kulit kepala dan keguguran. Ini kerana rambut yang sering dicuci dan kemudiannya dikenakan tudung tidak sepenuhnya kering. Rambut yang lembap dan tertutup akan membuatkan individu tidak selesa. Jika anda antara wanita yang bertudung, maka sangat penting untuk anda mengetahui keadaan ini.

Bertudung atau tidak itu bukan ukurannya, masalah rambut memang menjadi punca utama kepada gangguan aktiviti harian bagi wanita. Kurangkanlah mencuci rambut dengan shampoo dari setiap hari kepada dua tau tiga kali seminggu. Ini sangat penting untuk memastikan rambut anda kering dan terurus.

Elakkan juga memakai tudung dalam lapisan yang banyak kerana ianya akan mengurangkan aliran udara di bahagian kepala dan mengundang kepada kulit kepala berminyak dan gatal.

Hindari daripada memakai tudung yang berwarna gelap kerana warna yang gelap akan menyerap lebih banyak haba dan membuatkan kulit kepala berpeluh. Selain daripada menyebabkan perpeluhan, ianya juga turut mengudang masalah lain seperti pening kepala dan masalah kulit terutamanya bagi mereka yang berambut panjang.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Sekiranya berada di rumah, elakkan juga mengikat rambut dengan pengikat ataupun getah. Berbuat demikian juga boleh merosakkan rambut dan secara tidak langsung menyebabkan keguguran. Pastikan rambut anda mendapat pengudaraan yang cukup dengan kerap menyikat rambut dengan sikat yang lembut supaya ianya tidak merosakkan rambut.

Rambut adalah satu anugerah yang sangat bermakna bagi setiap insan. Oleh itu, jagalah ia dengan baik dan praktikkan juga beberapa cara yang sihat untuk menjaga kesihatan rambut. Sekiranya anda mempunyai masalah rambut yang teruk, sebaiknya dapatkan nasihat daripada pakar rawatan rambut serta terapi rawatan yang sesuai untuk anda. Mudah-mudahan amalan penjagaan rambut yang sihat ini dapat diamalkan oleh semua wanita.Masalah Rambut Berbau

Kami mempunyai Serum Rambut CoolHijab mampu menyelesaikan masalah rambut anda,

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalah RAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

sms/whatsapp : COOLHIJAB 014-5444383 untuk dapatkan harga diskaun

sms/whatsapp : COOLHIJAB 014-5444383 untuk dapatkan harga diskaun

sms/whatsapp : COOLHIJAB 014-5444383 untuk dapatkan harga diskaun

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.