php hit counter

3 Waktu Dilarang Mandi

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

3 Waktu Dilarang Mandi

1. 30 Minit Setelah Solat Asar.

2. Setelah Maghrib.

3. Setelah Isya’ sehingga pukul 12 malam.

Penjelasan :

1. 30 minit setelah solat asar itu adalah waktu dimana darah didalam diri kita ketika itu sedang panas, jika kita mandi ketika itu, akan menyebabkan badan menjadi lelah dan penat untuk melakukan perkerjaan.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

2. Jantung kita setelah maghrib sudah mulai lemah untuk melakukan perkerjaan. Jadi, kajian menunjukkan bahawa ketika ini jika kita mandi akan menyebabkan paru-paru boleh dimasuki air dan boleh menyebabkan paru-paru basah.

3. Setelah solat isya’ ini saatnya jantung kita berhenti dan melakukan istirahat, jika mandi ketika ini akan menyebabkan kerosakan jantung akibat kemasukan air.

Sebaiknya mandi setelah 1 jam dari jam 12 malam. Antara pukul 2-3 pagi, itu akan lebih memberikan  tenaga kepada badan seperti mana bateri yang telah lemah di cas semula.

5 thoughts on “3 Waktu Dilarang Mandi”

 1. Nice artikle..
  Alahamdulillah, informasi yang yang bermanfaat serta menuntuk umat islam lebih memahami,mengamalkan serta mencintai alquran.

  Terimakash pak.

 2. jatung berhenti lepas isya’. maut la jawabnya. kajian mana ye diguna nak tahu juga. air masuk paru paru ikut mana? mulut dan hidung ke? paru paru berair tak disebabkan factor ini. kekurangan albumin, bertambah secretion dan kurang absorbtion adalah punca pleural effusion. dan paru paru secara physiologicalnya memang basah.

  air masuk jantung ni lagi part tak boleh nak digest, air masuk ikut mana? superior vena cava atau superior vena cava?

  umat islam, tolong pastikan maklumat tepat sebelum sebarkan. ini tanggungjawab. ini tidak, nampak hadis sebar nampak info ala islamik sebar sedangkan kajian tidak dibuat terlebih dahulu. hasilnya kita menjadi penyebar maklumat palsu dan umat islam terlihat bodoh. SEMAK SEBELUM SEBAR. dan guna akal anda

  jangan delete nasihat ini
  (in before pengikut ajaran yahudi lah ni)

 3. Susah untuk dipegang fakta tersebut.Jika fakta tersebut berasaskan fakta sains semasa siapa mereka mempunyai kepakaran kesihatan menyokongnya. Jika fakta tersebut Dari agama mana nas Quran / hadis menyokongnya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.