php hit counter

Bagaimana Orang Baru Nak Memulakan Bisnes Affiliate

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Belajar Affiliate

1. Pilih produk yang sesuai

Langkah pertama sudah tentu untuk memilih produk yang bersesuaian dengan keinginan anda sebagai ejen affiliate, dan pada masa yang sama mendapat permintaan yang baik daripada prospek pembeli. 

Anda boleh memilih untuk mempromosi produk evergreen seperti panduan buat duit di Internet, panduan memasak dan sebagainya. Anda juga boleh memilih niche tertentu seperti ebook kisah seram, kisah kanak-kanal dan sebagainya.

2. Jana trafik yang berkualiti

Seterusnya, anda boleh mulakan strategi untuk menjana trafik yang berkualiti ke laman web affiliate anda. Trafik yang berkualiti bermaksud target trafik adalah prospek yang mempunyai keinginan untuk mendapatkan produk tersebut, dan mampu berbelanja untuk mendapatkannya.

Untuk permulaan, anda boleh membiasakan diri untuk membangunkan laman web yang khusus untuk tujuan pemasaran emel sebelum pelawat-pelawat tersebut dihantar ke laman web affiliate. Secara tidak langsung, anda mula mengumpul senarai subscriber anda sendiri!

3. Bina kepercayaan pelanggan anda

Anda harus biasakan diri untuk membina kepercayaan pelanggan terhadap anda.

Ramai orang di luar sana yang enggan membeli melalui link affiliate kerana sangsi atau tidak percayakan ejen affiliate tersebut. Anda boleh berikan mereka maklumat dan informasi berkaitan produk sebelum melakukan promosi jualan kepada mereka.

4. Sentiasa berikan nilai lebih

Oleh kerana terdapat ramai ejen affiliate bagi sesuatu produk atau perkhidmatan yang sama, prospek akan sukar membuat keputusan untuk membeli menggunakan affiliate yang mana.

Oleh sebab itu anda kena sentiasa berikan nilai lebih berbanding rakan-rakan affiliate yang lain. Sebagai contoh, anda boleh menawarkan bonus sekiranya pelanggan membeli produk tersebut melalui link affiliate anda.

5. Usaha secara konsisten

Akhir sekali, anda kena sentiasa berusaha mempromosi produk atau perkhidmatan yang konsisten. Hanya kerana satu kaedah promosi tidak berjaya, bukanlah bermaksud bisnes affiliate anda sudah berkubur.

Sebaliknya anda tingkatkan lagi usaha untuk berjaya, dan ia mestilah dilakukan secara konsisten!

Itulah dia perkongsian ringkas perkara-perkara asas mengenai bisnes affiliate.

Semoga berjaya!

BisnesAffiliate.
Affiliate Marketer Sejak 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.